Monistrol de Montserrat, 31 de Marzo de 2023

El Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, visita la seu de TEXIA

La visita institucional també ha comptat amb la presència de Maria Teresa Clotet, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball i Laura Sobrevias, delegada d’ACCIÓ a la Catalunya Central

La comitiva ha conegut el pla estratègic de la companyia, la fàbrica i els diferents projectes d’innovació en marxa

Monistrol de Montserrat, 31 de març – TEXIA, la companyia familiar catalana que està revolucionant la fabricació de productes tèxtils d’alta qualitat, ha rebut la visita durant el dia d’avui d’Albert Castellanos, secretari d’empresa i competitivitat; Maria Teresa Clotet, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball i Laura Sobrevias, delegada d’ACCIÓ a la Catalunya Central.

Durant la trobada, la delegació ha conegut el pla estratègic de la companyia, que implica accelerar el procés d’expansió, invertir en les seves tecnologies pròpies i reforçar la seva aposta per la sostenibilitat. Texia també ha presentat la seva gamma de productes dins de les seves marques pròpies MYDRAP, ROLLDRAP i Athos.

Més tard, la comitiva ha conegut la fàbrica de TEXIA al detall, tant la part d’acabats tèxtils (finishing) com els diferents projectes d’innovació que la companyia té en marxa. En aquest sentit, han pogut descobrir el funcionament de la tecnologia patentada seamless i del projecte d’estampació digital pigmentària que TEXIA està desenvolupant en col·laboració amb EPSON.

El secretari d’Empresa i Competitivitat ha agraït l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de TEXIA i ha destacat que “xxxx”.

Texia i Manresa, una relació de més de 40 anys

La relació entre Texia i Manresa es remunta a 1980, quan l’empresa va decidir deixar enrere la fàbrica d’acabats de Poblenou per a instal·lar-se a Monistrol de Montserrat. L’objectiu era tenir un espai on créixer i, sobretot, desenvolupar nous acabats tèxtils.

Des que Monistrol es va convertir en la nova casa de Texia, la companyia no ha parat de créixer i augmentar l’espai de la seva seu fins als 10.000 m² que ocupa avui. Es compon de la fàbrica, les oficines, els magatzems logístics i el showroom i, en total, ocupa a 85 persones.

L’especial vinculació que la companyia té amb Manresa es tradueix, així mateix, en diferents projectes amb la regió. Un clar exemple d’ella és la col·laboració oberta que existeix amb l’escola de formació dual tèxtil Guillem Catà.

Sobre TEXIA

TEXIA és una companyia familiar espanyola creada el 1917 i que està revolucionant la fabricació de productes tèxtils per al sector horeca premium i aerolínies gràcies a la seva tecnologia patentada sense costures (Seamless), reforçada amb la implantació i el desenvolupament de l’estampació digital pigmentària en col·laboració amb Epson.

TEXIA és el referent mundial en la fabricació de productes tèxtils de cotó en rotllo i sense costures d’alta qualitat gràcies a les seves dues marques pròpies: ROLL DRAP i MY DRAP. La companyia les va llançar en 1995 i 2010, respectivament, per a diferenciar-se dels productes tèxtils tradicionals. Avui són presents en els principals restaurants, hotels, línies aèries, creuers i servei d’àpats de luxe del món. Una gamma de productes que s’ha ampliat amb l’adquisició d’Athos, dedicada a la fabricació d’estovalles d’alta qualitat i fets a mesura per a restaurants.

Amb seu central a Monistrol de Montserrat (Barcelona) exporta el 80% de la seva producció a tothom, ocupa 90 persones i té una filial al Canadà que distribueix els productes MY DRAP per tot Amèrica del Nord.

La quarta generació, liderada per Marcos Guasch Pubill, s’ha fixat el propòsit de liderar la transformació del sector tèxtil industrial cap a la sostenibilitat a través de les tecnologies pròpies (SeamlessTEX i DigitalTEX). Per a continuar optimitzant-les, Texia inverteix el 10% dels seus ingressos en projectes de R+D.

Contactes de premsa i comunicació:
Interprofit
Ignacio Adán
[email protected]
+34 618 63 95 91